♥ Çilekli Minik Tartlar ♥


Yaşasın yine bahar ve çilek mevsimi :)) Her bahar olduğu gibi yine bu mevsimi minik çilekli tartlarımla kutladım.. Papatyam'dan özeniyorum ne zamandır çilekli tarifler yayınlayıp duruyor.. Daha önce yapmıştım ama yayınlamaya doyamıyorum bu tartları :)

Bu arada ben bu ay çok tembellik ettim farkındayım. Bir kaç hafta önce başparmağıma çatal batmıştı. Batan yer öyle bir şişti ki, nasıl bir ağrı anlatamam. Meğer enfeksiyon kapmış parmağım, ne birşey pişirebildim ne de ağrımdan dolayı tarif paylaşabildim. Dr minik bir kesik atıp içini boşalttı da inanın gözüm açıldı. Neren ağrıyorsa canın orda sözünü yaşadım bir kaç hafta boyunca yani :))


Çilekli tartlarım benim yapmayı da yemeyi de en sevdiğim tatlılardan. Biraz uğraştırıyorlar ama sonuç değiyor bana göre.. Bu sefer kremasını değiştirdim ve Melihacığımın Havuçlu Kekinin kremasını yarım ölçü olarak yaptım. Bu krema muhteşem kızlar ben çok seviyorum..

Malzemeler: 
2 bardak un
150 gram margarin ya da tereyağı (soğuk olacak ve küp küp doğranacak)
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya

Krema:
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta ( tepeleme olmayacak)
3 dolu yemek kaşığı şeker
Yarım yemek kaşığı margarin
1/2 paket krem şanti
1 paket vanilya

Yapılışı: Bütün hamur malzemelerini mutfak robotunda kum gibi olana kadar karıştırdım ve robottan alıp elimle azıcık yoğurdum. Sreçleyip yarım saat buzdolabında dinlendirdim. Krema malzemelerini (krem şanti ve vanilya hariç) karıştırarak pişirdim, soğuttum. Krem şanti ve vanilyayı ekleyip mikserle çırptım. Dinlenen hamuru yarım santim kalınlığında açıp kalıpla kestim ve kalıba yerleştirip 180 derecede ısıttığım fırında pişirdim. Tart kaselerim soğuyunca içlerini kremayla doldurdum. Çilekleri ince ince dilimledim (saplarını koparmadan) Hazırladığım çilekli bitkisel jöleye bulayarak tartlarımın üzerine yerleştirdim.

Basit Bir Kek Tarifi

Son zamanlarda sık sık yaptığım bir kek bu. Çok seviyorum kolay, evde her zaman bulunan malzemelerle yapılan bu tür kekleri. Anne kurabiyesi gibi, evde ne varsa koyun içine, misler gibi koksun mutfağınız, eviniz. Üzümlüsünü de canım istiyor sanki.. Havalar çok ısınmadan bir ara yapmalı. Malum yazın daha çok sütlü soğuk tatlılar yeniyor, kekler, kurabiyeler daha çok kışa, serin havalara yakışıyor..

Tek püf noktası var kekimizin (komşumdan öğrendim). Unu koyarken cimri davranın biraz, öyle çırpma kabından zar zor değil, kolayca aksın hamurunuz kalıba. Kekin lezzetini inanın çok etkiliyor..

Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı portakal suyu
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı elenmiş un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
1 portakal kabuğu rendesi

Yapılışı: Önce fırınımı 170 derecede ısınmaya bıraktım. Yumurtaları şekerle birlikte krema kıvamına gelene ve şeker eriyene kadar çırptım. Portakal suyu, kabuğunun rendesi ve sıvı yağı ekledim. Unu, kabartma tozu ve vanilyayla birlikte elekten geçirdim. Sıvı karışıma ekleyerek çırptım. Yağlayıp unladığım kalıba hamurun yarısını döktüm. Kalan hamura kakaoyu ekleyerek tekrar çırptım ve beyaz hamurun üzerine döktüm. Isınmış fırınımda 45-50 dakika pişirdim. İlk 20 dakika fırının kapağını açmıyorum hiç. Kürdan testi yaptım ve pişmiş kekimi kapattığım fırında ılınıncaya kadar beklettim.

Sanırım bu yüzden kalıba yapışma ve parçalanma sorunu yaşamadım. Aceleciliğim yüzünden sık sık başıma gelir de :))