♥ Şekerpare, Fındıkpare, Fıstıkpare ♥


En sevdiğim şekerpare tarifinden modifiye edilmiş tatlılarım. Tarifteki hindistancevizinin yerini çekilmiş fındık alınca adı fındıkpare oldu. Bazılarının üzerine de fıstık tozu serpince onlar da fıstıkpare oldular :))

Malzemeler:
1 paket yumuşak margarin
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
4 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı çekilmiş fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5-4 su bardağı un
Üzeri için çekilmiş fındık ve fıstık

Şerbeti:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
bir çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı: Önce şerbeti hazırlayıp ılınmaya bıraktım. Hamur malzemelerini karıştırıp unu azar azar ekleyerek yumuşak ama elimize yapışmayacak  kıvamda bir hamur yaptım. Ceviz kadar yuvarlayıp oval şekil verdim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizdim. 180 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirdim. Fırından aldığım sıcak tatlıların üzerine ılık şerbeti döktüm. Tatlılar soğuyunca fındık ve fıstıkla süsleyip servis yaptım.

5 yorum:

Gurme Şirine said...
July 5, 2012 at 7:49 AM

bu tatlı çook güzel görünüyor canım...
1 tabak da ben alıyorum...
ellerine sağlık....
nefis olmuş...
kocaman sevgiler...

Unknown said...
July 5, 2012 at 9:17 AM

Oyyy oyyy bayılırım ellerine sağlık canımmmm öpüyorum...

kış güneşi said...
July 5, 2012 at 10:39 AM

ramazanda mutlaka yapılır eline sağlık

mutfagabuyrun said...
July 5, 2012 at 11:09 PM

nefiss nefisss.olsada yesem canım.harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

Canan Demirbağ said...
July 6, 2012 at 8:25 AM

Nefis gözüküyor,elinize sağlık.