Çiçeklerim


Herkese mutlu ve güzel günler diliyorum. Sıcacık, aydınlık ve pırıl pırıl günler.. Tıpkı şu anda Eskişehir'deki hava gibi.
Bugün hava çok güzel ve benim için açıldı soğuk, yağmurlu, karanlık, sıkıcı günlerden sonra. Bugün tarif yok, çiçeklerim var. Güzelim renkleri ve kokularıyla beni mest ettiler sizlerle paylaşmak istedim. Çok sevdiğim dostum, arkadaşım ve işyerinde elim-kolum olan Ayşe'min hediyeleri..


Şunların güzelliğine bakar mısınız? Seyretmek bile mutlu olmama yetiyor.

Karamelli Badem Şekeri Yapalım mı?

Merhabalar, sizlere son zamanlarda sıkça yaptığım bu şekerlemelerden söz etmek istiyorum. O kadar güzel oluyor ki badem ve üzerindeki karamel kaplaması.. Her güzel şey gibi bunlar da çok kalorili malesef.
Aslında daha önce yapmıştım bu kez yapım aşamalarını fotoğrafladım. Fotoğrafların kusuruna bakmayın e mi? Gece çekim yapınca kimi flaşlı kimi değil. Böyle olmuş işte..
Malzemelerimiz çok basit. 200 gram çiğ badem, 1 su bardağı su, 1 su bardağı toz şeker ve 1 paket vanilya. Bir parça da yağlı pişirme kağıdı.
Önce suyu ve şekeri geniş ve yayvan bir tencereye koyup orta ateşte kaynatıyoruz. Bademleri ve vanilyayı içine koyup karıştırmaya başlıyoruz. Böyle görünüyor:
Bir süre sonra şeker koyulaşmaya başlıyor. Karıştırıyoruz :)
Bu aşamada şeker beyazlaşmaya başlıyor. Karıştırıyoruz :)
Şimdi şekerimiz tekrar toz şeker haline dönüyor. Karıştırmaya devam :)
Bundan sonra şeker erimeye başlayacak. Karıştırmayı hiç bırakmıyoruz :)
Şeker tamamen eriyip bademler kaplanana kadar karıştırmaya devam. Bademlerin üzerinin parlak kahverengi karamelle kaplanması gerekiyor. Aynı böyle:
Ocağı kapatıyoruz. Tezgaha yağlı kağıdı serip bademleri dikkatle üzerine döküyoruz. Üstüste gelenler varsa kaşıkla ayırıyoruz. Elimizi, kolumuzu yakmamaya çalışıyoruz. Ben yaktım da :) Soğumaya bırakıyoruz. Böyle:

İyice soğuttuktan sonra birbirine yapışmış olan badem şekerlerimizi elimizle ayırarak bir kaseye koyuyoruz. Bu arada tadına bakmayı ihmal etmiyoruz :)
Ve mutlu son.. Güzel bir kitap ve yanında badem şekerlerimiz.

Uzun bir post oldu, umarım sıkılmamışsınızdır.