Minik Susamlı Kurabiyeler ve Çikolatalı Medovik pasta

Merhabalar..
Sizlere minik susamlı lezzetli mi lezzetli kurabiyeler ve Çikolatalı Medovik Pasta getirdim bugün. Yazmaya yazmaya insan unutuyormuş meğer, arayı açınca ne yazacağımı bilemedim tıkandım kaldım şu anda :)) Beni merak eden canımın içlerine de teşekkürler. Onlar biliyorlar kendilerini.. Seviyorum sizi :))

Medovik pastayı oğlum için yaptım, uzun zamandır istiyordu yavrucağım :))  Tekrar yazmıyorum merak eden varsa lütfen tıklasın, önceki yaptığımdan farkı kreması. Bu sefer krema pişirmek yerine aynı oranlarda (400 gram) bitter çikolata ve kremayı ganaj yaparak pastanın aralarında ve üzerinde kullandım.

Kurabiye tarifimiz şöyle;

Malzemeler: 1 paket yumuşak margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı mahlep
3 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzerine: 2 yumurtanın akı ve susam

Yapılışı: Un hariç malzemelerimizi güzelce karıştırıyoruz. Unu azar azar ekleyip yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz. 15-20 dakika dinlendirip hamurdan parçalar koparıyoruz. Silindir şeklinde yuvarlıyoruz. Bıçakla 1-1,5 santim kalınlığında dilimleyip önce yumurta akına sonra da susama bulayıp 180 derece fırında pişiriyoruz. Sonra da çayımızın yanında ikram ediyoruz.

Şehr-i Aşk.. Eskişehir

Sizlerle bugün yeni bir tarif değil ama yaşadığım bu güzel kentin görüntüleriyle oluşturulan muhteşem bir video paylaşıyorum. Eskişehir Vali'liğinin hazırladığı videoyu çok beğendim. Sevgili Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen'e ne kadar teşekkür etsek azdır.. Öyle güzelleştirdi öyle değiştirdi ki şehrimizi.. Artık turlar düzenleniyor, gelenlerin postlarını okuyorum bazı bloglarda ve gurur duyuyorum böyle bir şehirde yaşadığım için. 

Bekleriz efendim, geliniz, görünüz bu şehri. Aşık olacaksınız :))



Not: Papatyam pasta bayatladı farkındayım :) Ama yeni tarifler ve fotoğraflar ofisteki bilgisayarımda kaldı. Ben de bu hafta evdeydim yeni tarif ekleyemedim. Pazartesi gününden itibaren yine beraber olacağız inşallah :))

Bol Meyveli Pasta


 Merhabalar..

Umarım herkesin keyfi yerindedir nasıl hafta sonunuz güzel geçti mi? Benimki bol ev işi, pasta hazırlama ve gezmeyle geçti. Dün akraba günümüz vardı, aramızda ben dahil çalışanlar olduğu için pazar günleri yapıyoruz günümüzü. Önceden tatlıyı ben yaparım dediğim için evdeki malzemelere bakıp bu pastayı yapmaya karar verdim. Bol kış meyveli, kremalı ve kedi dili bisküviyle yaptım pastamı.

Dilim fotoğrafı yok malesef. Fotoğraf makinasını yanımda götürmediğim için pastamın bütün halinin fotoları var sadece. İçini hayal gücünüze bırakıyorum :))

Malzemeler: 
2 paket kedi dili bisküvi
2,5 su bardağı süt
1 paket vanilyalı pasta kreması
1 paket krem şanti
1 Ananas
1 kase böğürtlen
2 tane muz (1 tanesi içine, bir tanesi üzerine)
1 paket kivili-yeşil elmalı bitkisel jöle
Bisküvileri ıslatmak için 2 portakal suyu

Yapılışı: Önce kremayı hazırladım. Krem şanti ve pasta kremasını sütle iyice kabarıncaya kadar çırptım. Buzdolabına kaldırdım. Bisküvileriin şekersiz taraflarını portakal suyuyla ıslatıp şekerli yüzleri dışa bakacak şekilde kelepçeli kalıbıma dik olarak dizdim. Kalıbın tabanına yine bisküvilerle taban yaptım. Kremayı 3 ayrı kaseye eşit şekilde böldüm. Birine küp küp doğradığım ananas, diğerine böğürtlen ve sonuncuya da küp doğranmış muzları koyup karıştırdım. Pastamı bir kat meyveli krema, bir kat bisküvi şeklinde katlar yaparak oluşturdum. Son krema katının üzerine bir muzu yuvarlak şekilde doğradım. En son işlem olarak paketin üzerinde yazdığı şekilde jölemi hazırladım. Biraz ılınınca yavaşça muzların üzerine döktüm. 1 gece buzdolabında beklettim.


Yazarken yoruldum valla  :)) aslında yapmak çok kolay ve pratik.

Kabak Tatlısı hem de Tahin Soslu

Kabak tatlısıyla bozdum ben bu kış :)) Hiç yapmadığım yemediğim kadar yapıyor ve yiyorum. Tabi bu yemeler bana löp löp etler, pıt pıt yağlar olarak dönecek onu da biliyorum ama resmen gözümün önünde o güzelim turuncu rengiyle kabaklar uçuşuyor nedense :)



Kabak konusunda şanslıysanız eğer tatlınızın güzel olmaması için hiç bir neden yok. Benim bu üçüncü denemem. İlki püre oldu, ikincisi -yahu sığır (afedersiniz :) eti olsa pişerdi şimdiye- dedirtti :)) Bunlar bari doğru düzgün piştiler de içim rahat paylaşabiliyorum sizlerle.. Aslında çok basit sanırım bilmeyen yoktur ama arişivimizde bulunsun di mi ama?

Malzemeler: 1 kilo kabak
1,5 su bardağı şeker
1 kase ceviz
1 kase tahin

Yapılışı: Kabakları ayıklayıp yıkadıktan sonra bir tencereye bir sıra kabak, üzerine şeker şeklinde dizdim. Bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra sulanmış kabakları kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirdim. İyice soğuttuktan sonra tahin ve cevizle süsleyip servis yaptım..