MERHABA, hepimize güzel, mutlu, sağlıklı ve bol kazançlı bir hafta olsun bu hafta :))
Kurabiyeleri Sevgili
Mine'de gördüm. Malzemeleri ve yapılışı farklı olduğu için denemek istedim. İyi ki denemişim, çok sevdim bu kıtır kurabiyeleri. Bende pirinç antepfıstığı yoktu, file badem ve toz antepfıstığı ile süsledim. Bu nefis, mis gibi tereyağ ve badem kokan kurabiyeler sıcak ya da soğuk içeceklerinize harika ikili olacaklar..
(Yapılışı ve malzemeleri Mine'den kopyaladım)
Malzemeler:
225 gr tereyağı
250 gr un
1 tutam tuz
85 gr labne peyniri
1 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
1 su bardağı iri kıyılmış badem
Üzeri için
1 yumurta akı
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
1 çay bardağı pirinç Antep fıstığı
2 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı: Oda sıcaklığındaki tereyağı ve peynir krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Şeker, un, vanilya, tuz, un ve badem eklenip yoğrulur. Kulak memesi kıvamında, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir, gerekirse un ilave edilir. Hamur rulo haline getirilip, streç filme sarılır. Derin dondurucuda 40 dakika bekletilir. Hamur streçten ayrılıp üzerine yumurta akı sürülür. Ceviz, antep fıstığı, şeker harmanlanarak rulo bu karışıma bulanır. 1-1,5 cm kalınlığında dilimleyip yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. (Yuvarlak olsun şekli bozulmasın derseniz aralıklı dizin, ben çok aralık bırakmadım o yüzden yapıştılar) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. (18-20 dakika civarı) Soğuduktan sonra servis yapılır. Ben de Mine gibi dondurucudan çıkardıktan sonra halka halka kestim, teker teker yumurta akına ve diğer harca batırdım..