Vişneli-Damla Çikolatalı-Bademli Kek



Merhaba kızlar.. İzinliyken canım çok kek istedi. Benim canım daima tatlı şeyler ister nedense. Evdeki malzemeleri önüme dizdim biraz ondan biraz bundan derken ortaya bu çıktı. Uyduruk bir kek yani. Yumuşacık, hafif nemli ve vişnenin ferahlatan tadıyla çok hoş oldu. İlk yaptığımda lezzetine inanamadım, fotoğrafını çekemeden silip süpürdük. Sırf sizinle paylaşmak için tekrar yaptım. Yani lezzet garanti. Yanında dondurmayla iftardan sonra güzel bir yaz tatlısı olarak servis yapabilirsiniz.

Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı damla çikolata
Yarım su bardağı toz badem
1 su bardağı ayıklanmış ve ikiye bölünmüş vişne
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Süslemek için bir avuç kadar file badem

Yaplışı: Fırını 180 derecede ısıtarak işe başladım Daha sonra kalıbımı yağladım ve tabanına bir avuç kadar file bademi serpiştirdim. Yumurta ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırptım. Yoğurt, sıvı yağ ekleyip biraz daha çırptım mikserle. Toz badem, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekledim. En son damla çikolatayı koyduktan sonra, hamuru kalıba döktüm. Ayıklanmış vişneleri üzerine serpiştirdim ve küçük bir bıçağın ucuyla hafifçe hamura karıştırdım. Vişneleri direkt hamura karıştırmadım dibine çökmesin diye. Veee ısınmış fırına koyarak batırdığım kürdan kuru çıkana kadar pişirdim. Bir dilim asla yetmiyor :)

Bu da içinin görünüşü.

Ramazan ve Nikah Kurabiyeleri



Herkese huzurlu, mutlu, bereketli ve çoook Hayır'lı bir Ramazan ayı diliyorum. Bilmem sizler ne dersiniz ama ben Ramazan ayının yaz mevsimine çok yakıştığını düşünüyorum. Balkonlara kurulan iftar sofraları, açık havada yenen yemekler, iftar zamanı boşalan sokakların sonrasında yavaş yavaş hareketlenmesini izlemek çok keyifli. Uzun ve sıcak günlerde oruç tutmanın zorluklarını anlatacak değilim, bloglarda yeterince işlendi bu konu :)

3 haftalık yıllık izin + 4 günlük rapor sonrasında yine birlikte olmak benim için çok keyifli. Umarım sizin için de öyledir. Çünkü ben çok özledim, sizleri, bloğumu.
Ramazan ayının ilk tarifi Temmuz ayında yapılan bir nikah töreni için yaptığım kurabiyeler. Bu kurabiyelerden 300 tane hazırladım (150 gelin + 150 damat şeklinde). Yoğun ve yorucu 3 günün sonunda çok beğenildiğini görünce çok mutlu oldum. Sevgili Ezgi ve Bora'ya ömür boyu mutluluklar diliyorum buradan da.

Tarif yazmıyorum çünkü Beroş'uma hazırladığım kurabiyelerimle aynı tarif. Bu kez bu sıcaklarda serin bir tadı olsun diye limon kabuğu ekledim.