Vişneli-Damla Çikolatalı Kurabiye


Papatya'cımda gördüğümden beri aklımdaydı bu kurabiyeler. O da Sevgili Müge'den almış, iyi ki alıp yapmış bizi de bu güzel kurabiyeden haberdar etmiş. Yaptım yedim de kurtuldum :) Aslında pek te kurtulmuş sayılmam çünkü yine yapmayı be sefer vişnesini çoğaltmayı düşünüyorum. Vişne seviyorsanız mutlaka deneyin. Harika bir vişne ve çikolata tadı alıyorsunuz yerken. Şimdi vişnenin tam zamanı. Papatyam çok güzel anlatmış zaten ben fazla birşey yazmayım en iyisi :))

Malzemeler:
125 gr erimiş tereyağ
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayıklanmış vişne
1/2 su bardağı damla çikolata
2 su bardağı un (1 kaşık daha ekledim)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
1 tane yumurta
1 tatlı kaşığı granül kahve


Yapılışı:
Erimiş tereyağını şeker ve tuzla iyice çırptım. Yumurtayı ilave edip çırpmaya devam ettim. Ayrı bir kapta un, kahve, kabartma tozu, vanilya, damla çikolata ve vişneyi karıştırdım. Yağlı karışımın içine ilave ettim ve tekrar çırptım.

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye karışımdan birer yemek kaşığı aralıklarla paylaştırdım. Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirdim. Bisküviler fırından çıktığı zaman yumuşak oluyor, soğuduktan sonra sertleşiyorlar.

Şimdi dikkat ettim de ben ayıklamadan ölçtüm vişneleri sanırım bu yüzden az oldular.

Miraç Kandili ve Kandil Simidi



Merhabalar..

Arkadaşlar hepinizin Kandilini kutluyorum. Bu kandil simidi tarifini yıllar önce Portakal Ağacından almıştım. Defalarca yaptım ama fotoğrafını çekip tarifi yazmak bugüne kısmetmiş. Çok nefis, ağızda dağılan tuzlu kurabiyeler bunlar. Portakal Ağacı sitesinden yaptığım ve başarısız olduğum hiç bir tarif olmadı bugüne kadar. Bu da onlardan biri, çayla birlikte harika oluyor. Yapmayanlar varsa tavsiye ediyorum.

Malzemeler:
1 paket yumuşak margarin
2 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu (Mahlep-susam aromalı kabartma tozu kullandım)
1 tatlı kaşığı mahlep (Ben koymadım)
Aldığı kadar un
Üzerine: Hafifçe çırpılmış yumurta akı, susam

Yapılışı: Bütün malzemeleri karıştırdım. Aldığı kadar unu ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur haline getirdim. Hamurdan parçalar koparıp parmak kalınlığında çubuklar yaptım ve bıçakla verev keserek çatalla hafifçe üzerine bastırdım. önce yumurta akına sonra da susama batırdım. 200 derecede pembeleşene kadar pişirdim.

Galeta Unlu-Cevizli Kek



Merhaba.. Bugün size tarifini arkadaşımdan aldığım çok değişik bir kek tarifi yayınlayacağım. Seninle dergisinin verdiği tarif kartları var dergiyi okuyanlar biliyordur. Arkadaşım da o dergiye abonedir ve bu keki o kartlardan alıp yapmış. Çok beğendiğini söyleyince ben de yapıp sizinle paylaşmak istedim. Malzeme listesi uzun biraz ama bulunmayacak şeyler değiller. Ben çok sevdim bu keki. Üstelik bekledikçe güzelleşiyor kalırsa bayatlar mı diye endişeniz olmasın yani.

Malzemeler: 2 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı demli çay
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı galeta unu
1 paket çikolatalı puding (toz olarak)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Yapılışı: Önce kuru malzemelerin tamamını (şeker hariç) bir kapta karıştırdım. Şeker ve yumurtaları çırptım. Sıvı yağ, yoğurt ve çayı ekledikten sonra kuru malzemelerin tamamını koyarak çırptım ve yağlayıp unladığım kalıba döktüm ve 180 derecede batırdığım kürdan kuru çıkana kadar pişirdim. Bu kadar kolay eğer kek seviyorsanız denemenizi tavsiye ederim. Çok değişik bir lezzeti var.
Arkadaşlar keklerim hep kalıba yapışırdı benim. Silikon kalıba bile yapıştırmışlığım vardır :) Hep margarinle yağlardım. Artık sıvı yağla yağlayıp unluyorum kalıplarımı yapışma sorunu ortadan kalktı. Belki benim gibi bilmeyenler vardır diye yazdım bunu da.
Herkese güzel bir hafta sonu diliyorum.