Portakallı Fındıklı Revani



Öyle ilginç bir hava var ki bugün Eskişehir'de. Bir taraftan güneş açıyor, diğer yandan kar yağıyor ve hava buz gibi. Bu soğuk günlerde yemek için nefis bir tatlı yaptım. Portakallı, içi ve üzeri bol fındıklı bir REVANİ. Tatlının tarifi bu adreste. Çok becerikli ve hünerli bir kadın olan Sevgili Müge'den. Çok sevdiğim ve bakmaktan hep zevk aldığım bir blogu var.
Kayıtlarımda bulunmasını istediğim için tarifi aşağıya kopyalıyorum. Tek farkı kekine bir portakal kabuğu rendelemiş olmam.

Malzemeler:
Kek için
3 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Şeker
3 Yemek Kaşığı Un
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı İrmik
1 Su Bardağı Yoğurt
3 Yemek Kaşığı (ince çekilmiş) Fındık
1/2 Çay Kaşığı Karbonat
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için:
3 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı Su
3-4 Damla Limon Suyu
Yapılışı: Öncelikle şerbeti hazırladım, bir tencereye şekeri ve suyu koydum, orta ateşte şeker eriyinceye kadar arada karıştırdım, kaynamaya başlayınca altını kıstım ve kısık ateşte 5-10 dk. kaynattım, indirmeye yakın limon suyunu ekledim.
Kek malzemelerini, (bu bölümü tamamen oğlum yaptı) kek yaparken kullandığımız sıralama ile yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırptı, yağı ve yoğurdu ekleyip biraz daha çırptı, kuru malzemeleri ekledi ve karıştırdı yağladığım bir kalıba (yaklaşık 25×30 cm.lik bir tepsiye yada 26-30 cm.lik yuvarlak bir kalıba) döktü. Ben yuvarlak borcam tepside pişirdim.
175 derece ısınmış fırında, üstü kızarıp, batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirdim.
Fırından çıkınca, 3-4 dk. ılınması için bekleyip, keki tepside dilimleyerek, üzerine soğumuş olan şerbeti kaşıkla azar azar yedirdim.
Tatlı soğuyunca buzdolabına kaldırdım ve en 3-4 saat buzdolabında dinlendirip servis edin. Bir gece bekleyince tadı çok daha güzel oluyor. Ve bol fındıkla servis yaptım.

15 yorum:

Anonymous said...
January 25, 2010 at 12:33 AM

Üfff, bu tatlıya söylenecek söz bulunmaz...Görüntüsü böyleyse, tadını düşünemiyorum bile...Allahım sen bize sabır ver...

Bir Dilim Düş said...
January 25, 2010 at 12:48 AM

Ellerine sağlık nefis görünüyor :)))

Sevgiler,
Evren

PAPATYA PRENSES said...
January 25, 2010 at 1:34 AM

güneş kar taplıyor derler:) hayırlısı bakalım.

bu havada bir dilim revani olsa içimizi sıtır kesin. ellerine sağlık tatlım..

Selma - DUSBAHCESI said...
January 25, 2010 at 2:45 AM

Ellerine saglik, cok istah acici. Ben tatlidan cok tabaga takildim nedense:) Cok guzeeeeeeel

peynir hösmelimi said...
January 25, 2010 at 5:52 AM

Ellerine saglik arkadasim.
Benimde canim cekti bak simdi:))
Sevgilerle.

Narince said...
January 26, 2010 at 10:21 AM

Oooo bugün kime uğrasam tatlı var. Bana eziyet bu, ben de mi yapayım şimdi kalkıp?

Unknown said...
January 26, 2010 at 11:37 AM

Anonimcim canım, tadı süperdi diyorum. Yeterlidir sanırım :)

Teşekkür ederim Birdilimdüş'çüm.

Unknown said...
January 26, 2010 at 11:41 AM

Papatya'cım, buraya hala doğru düzgün kar yağmadı yine. Revani içimizi ısıtır mı bilemem ama enerji verdiği kesim. Teşekkür ederim canım..

Sevgili Düşbahçesi, teşekkürler. Tabak aslında fincan altı. Benim de çok hoşuma gidiyor.

Unknown said...
January 26, 2010 at 11:47 AM

Meral'cim teşekkür ederim canım. Canın çektiyse hiç durma yap hemen canım. Sevgiler..

Narince'cim kendine eziyet etme bence. Nasıl olsa kafamıza koyunca kalkıp yapıyoruz. Sevgiler canım..

kristalkelebek(aslı) said...
January 27, 2010 at 9:47 AM

Hülyacım sen Eskişehir'de mi oturuyordun? Benim de anne tarafından memleketimdir, Eskişehir. Ah, ne çok özledim oraları.
Revani müthiş görünüyor. Ellerine sağlık canım:).
Sevgiler....
aslı

Zehra Gürgen said...
January 28, 2010 at 4:48 AM

Ben hiç şerbetli tatlı yapmadım biliyormusun ?
yapmam ama varsa yerim :)
şimdi senin revaninin tadına bakmayı istedim, hemde hastayım, miskinim...ne güzel olurdu ..

ellerine sağlık cnm

Unknown said...
January 28, 2010 at 6:23 AM

Aslı'cım evet Eskişehir'de yaşıyorum. Sevindim buralı oluşuna. Gelirsen haberim olsun lütfen.
Teşekkürler canım..

Zehra'cım, çok geçmiş olsun. Sen o güzel pastalarını yap, böyle tatlılar çok basit kalıyor onların yanında :) Sana tattırabilmek isterdim ben de..

nurseninhobileri said...
January 29, 2010 at 2:07 AM

Revaniler cok guzel gorunuyor ellerinize saglik, findiklarda cok yakismis. Sevgiler...

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal said...
February 3, 2010 at 11:57 AM

Tatlıya asla hayır diyemiyorum. Hergün tatlı yemezsem sanki birşeyler eksik kalıyor :) Revani de çok bir güzel görünüyor ama uzanıp alamıyorum. N'olcak şimdi :))
Ellerine sağlık canım..

Calibe'nin Mutfağı said...
February 9, 2010 at 8:41 AM

Merhaba arkadasim..güzel yorumuna tesk. ederim..Kakao puding ve sarapli visneli pasta alkol icmeyenler icin sadece visne suyuylada yapilabilir..
Sevgiler
Cali