Kavrulmuş Badem


Kavrulmuş badem tarifini Almanya'da yaşayan arkadaşların bloglarında görüyordum arada. En son Serap Hanımın yaptığını görünce denemek istedim. Arkadaşlar herkese tavsiye edebileceğim bir tarif bu. O kadar güzel bir tadı ve kokusu var ki. Yalnız tuzsuz ve kavrulmamış badem olması gerekiyor.

Malzemeler:
200 gram badem içi
Bir su bardağından bir parmak eksik şeker
Bir su bardağından bir parmak eksik su
1 paket vanilya

Yapılışı: Şekeri, suyu ve vanilyayı bir tencereye koydum. Kaynayana kadar bekledim. Bademleri ekleyip karıştırarak kavurdum. Şeker ve su önce koyulaşıp karamelleşiyor sonra bademlerin üzeri beyaz bir şeker tabakasıyla kaplanıyor. Bu aşamada devamlı karıştırarak şekerin tekrar karamelleşmesini sağlamak gerekiyor. Mis gibi kokan bademlerimizi pişirme kağıdının üzerine döküp soğuttum. Bu kadar basit. Biz bu haliyle yedik ama pastalara da süper bir lezzet vereceği kesin. Deneyen herkese afiyet olsun.