İlk Şeker Hamurlu Pasta

Sizlere tanıştırayım efendim. İlk şeker hamurlu pastam. Biliyorum çok basit ve acemice, hataları çok ama deneyim kazandıkça düzelteceğim sanırım. Şeker hamuru tarifimi Pastacı Burcu'dan aldım. Çok kolay ve güzel bir hamur oluyor. Akşam iş çıkışı yaptığım için çok uğraşamadım. Benim için önemli olan pastayı kaplayabilmekti ama korktuğum kadar değilmiş. Ve yardımları ve içten ilgisi için Adaşıma'da teşekkürlerimi sunuyorum buradan. Şimdi isterseniz tarife geçeyim.

Pandispanya:
3 yumurta
2 kahve fincanı şeker
1,5 kahve fincanı un
1 kahve fincanını yarısına kadar kakao koydum kalanına nişasta ekledim
1 paket kabartma tozu

Kreması:
2 su bardağı süt
1 paket muzlu krem ole
1 muz

Yapılışı: Şeker ve yumurtaları çırptım, un nişasta, kakao ve kabartma tozunu ekleyip karıştırdım. Yağlı kağıt kestiğim 20 cm'lik kelepçeli kalıba döküp pişirdim. Üzerini yaktım bu arada, siz dikkat edin :)) Balkona soğutmaya aldım. Bu arada kremasını hazırladım. Muzu doğrayıp karıştırdım. Pandispanyam çok güzeldi hafif nemli. Sonra pandispanyanın üzerine daha küçük bir kase koyarak kenarlarından kestim, küçük bir pasta yapmak istiyordum çünkü şeker hamurum azdı. Pastamı üç katlı yaptım arasına krema sürdüm. Sonra da şeker hamuruyla kaplayıp süs yaptım.

Erzurum Ketesi


Yerken milföy gibi kat kat açılan ve ağızda dağılan kete tarifi mi arıyorsunuz? İşte burada. Minikkuşumo kadar güzel anlatmış ki yapılışını. Üzerine yazacak birşey bulamıyorum. Biz bayıldık sıcak sıcak yedik. Çok teşekkürler Minikkuşum.

Çikolatalı Kek



Bütün Ramazan boyunca canım kek istedi ama bizim evde kek, kurabiye türü şeyler kuru bulunduğu için pek rağbet görmez. Daha çok sütlü, şerbetli ya da kremalı tatlılar yenir. Ben yine de kendi uydurduğum çikolatalı keki yaptım. Ben yedim ama baktım ki ev halkı yüz vermiyor kalanını çikolata ve süt karışımına bulayıp lokum kek haline getirdim. İki hali de güzeldi bence.

Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 paket krema
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağından bir parmak eksik un
1 paket (80 gr) bitter çikolata
1/2 su bardağı kıyılmış ceviz ya da fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Yapılışı: Tereyağı, krema ve çikolatayı bir kapta benmari usulü erittim. Şeker ve yumurtaları çırptım. Çikolatalı karışımı ekleyip karıştırdım. En son un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yağladığım kalıpta kürdan kuru çıkana kadar 170 derecede pişirdim. Lokum kek yapmak içinse 1 paket bitter çikolatayı bir çay bardağı sütle erittim. Kek dilimlerini bu karışıma bulayıp hindistan ceviziyle kapladım.

Bayramınız Kutlu Olsun


Arkadaşlar hepinize şeker gibi tatlı, renkli ve güzel bir bayram diliyorum.

Bisküvili Tatlı















Bu güzel ve hafif tatlının tarifini mutfakmeleği'nden aldım.

Malzemeler:
1 litre süt
6 yemek kaşığı mısır nişastası
6 yemek kaşığı şeker
1 paket krem şanti (toz halinde)
1 paket kakaolu bisküvi
1 paket vanilya (tarifte yoktu ama ben sevdiğim için ekledim)

Yapılışı:
Süt, nişasta ve şekeri karıştırarak pişirdim. Soğuyunca krem şanti ve vanilya ekleyerek mikserle beş dakika çırptım. Borcama bir sıra bisküviyi süte batırarak dizdim. Üzerine tatlıyı döktüm. Kalan bisküvileri rondoda un haline getirerek tatlınının üzerine serpiştirdim.