Çatlak Poğaça









Bu kadar tatlının üzerine bir de tuzlu iyi gider sanırım. Bu poğaçalar çok lezzetli. Bu ismi vermemin nedeni pişerken üzerleri çatlıyor ve güzel bir görüntüsü oluyor yoksa poğaçalarım son derece akıllılar.

Malzemelerimiz:

1 paket yumuşak margarin
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (birinin sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz)
2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
4,5 su bardağı un
İçi için peynir ve maydanoz karışımı
Susam

Yapılışı: Önce yağlarımızı yoğurma kabına alıp üzerine unu koyuyoruz. Kumlu bir doku olana kadar ellerimizle karıştırıyoruz. Sonra diğer malzemeleri ekleyip güzel bir hamur elde ediyoruz. Ben klasik poğaça şeklinde yaptım ama yuvarlak ya da küçük pidecikler şeklinde de yapılabilir. Üzerine yumurta sarısı ve susam sürüp pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun..

4 yorum:

pinela said...
August 29, 2007 at 12:35 PM

Ya hergün gelip salyalarımı akıtıp gidiyorum limoncum :) tatlıya karşı zaafım var gerçi tuzluyu da severim yahu ben yiyecek herşeyi severim :) ama onlar beni sevmiyo sen söylesene ben sevilmeyecek kadın mıyım :P Şu cheesecake lerde aklım kaldı ben kağıtta kek yapmayı denedim ama yayıldılar öyle ağzı gözü bi yana gitti bi tarafı doğuya bi tarafı batıya misali :) kekten çok yassı kurabiyeye benzemişlerdi bidahada denemedim ama bunlar feci aklımda :) Poğaçalarda enfes görünüyor ellerine sağlık ilk misafirde denenecekler öptüm..

Unknown said...
August 31, 2007 at 10:31 AM

Sağol canım. Seni sevmicekler de kimi sevicekler fıstık gibisin valla. Pınar'cım 9'lu silikon muffin kalıbım var bu tür kekleri onda yapıyorum. Normal keklere kağıt bile koymuyorum. Hiç yayılma derdi olmuyor böylece, bir dene istersen ben de öptüm..

Damak Tadı said...
September 3, 2007 at 4:01 AM

Selamlar,
Tariflerinizin hepsi birbirinden nefis görünüyorlar ellerinize sağlık.

Sevgilerle

su yeşili said...
January 7, 2014 at 12:58 AM

Poğaçayı hep çok sevmişimdir, eline sağlık. Senin tarifinle de deneyeceğim en kısa zamanda :)